Gogosi simple sau cu gem

de mirela0911 in Prajituri, 6 Mar 2011 | 14137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 300 ml iaurt
  • 3 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 lgt sare
  • 5 lg ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • ulei pt. prajit
  • zahar pudra pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple sau cu gem:

Se face o maia din drojdie, putin lapte, zahar si faina si se lasa cateva minute sa creasca. Ouale se bat bine, se adauga restul de lapte, iaurtul, zaharul, z. vanilat, sarea, uleiul si coaja de lamaie. Se mesteca bine, se adauga maiaua dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta aluatul cu mana (cu pumnul mai bine zis) apasand in jos, se ia de pe margini, se aduce la mijloc dupa care iar se apasa cu pumnul si se mai adauga faina daca este necesar, pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana in timp ce se framanta. Se lasa la dospit cel putin 1 ora.

Pe masa de lucru se intinde ulei dupa care se intinde si aluatul cu sucitorul in strat nu foarte gros iar cu gura unui pahar se taie forme rotunde si se mai lasa putin sa creasca aluatul dupa care se prajesc in ulei bine incins. 

Se scot gogosile pe un prosop de hartie pt a lua surplusul de ulei. Se pudreaza si se servesc. Cu restul de aluat care mi-a ramas de la taiatul formelor, am intins o foaie, am taiat-o in triunghiuri, am pus gem de mure si gem de pere, le-am rulat ca pe niste cornulete si le-am prajit in ulei. Au fost delicioase.

TIPS-URI

1

Gemul trebuie sa aiba o consistenta cat mai groasa, altfel iese afara si se arde uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple sau cu gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii