Gogosi Strasbourg

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2009 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Strasbourg:

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.


Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.


Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.


Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.


Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua.


Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,presaram cu nuca si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.


Foarte bune si pufoase!


Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi Strasbourg 9001
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9002
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9003
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9004
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9005
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9006
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9007
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9008
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9009
retete culinare - Gogosi Strasbourg 9010

COMENTARII (8)

ionix 1

15.10.2009, 13:59

a mai ramas ceva si pt mine?

leoflori 1

15.10.2009, 15:07

ciucalata!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!