Gogosi umplute cu dulceata

de Bya Ralu in Dulciuri, 17 Mar 2016 | 956 vizualizari

 

Reteta este luata de la Rocsi, am avut putin de tras cu ele, dar m-am consultat cu ea si pana la urma au iesit super, foarte pufoase.


Gogosiile imi amintesc de copilarie, de mama, de casa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 450 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu dulceata:

Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin.

Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca.

Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine.

Obtinem un aluat nelipicios, elastic, se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald sa creasca, pentru 1 ora-1 ora 30 minute.

Pe masa de lucru se presara faina,se rupe jumatate din aluat, se intinde cu sucitorul, iar cu un pahar se decupeaza gogosile, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina,se lasa 30 minute.

Intr-un ceaun punem ulei la incins, punem pe rand gogosiile la prajit si le scoatem pe un servet de hartie.

Dupa ce le terminam pe toate, luam o siringa si incepem sa umplem gogosile.

Se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi umplute cu dulceata-0
Gogosi umplute cu dulceata-1
Gogosi umplute cu dulceata-2
Gogosi umplute cu dulceata-3
Gogosi umplute cu dulceata-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (43)

Rux

Rux 1

19.03.2016, 20:20

Vaaaai ce mult imi plac!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2016, 21:17

nu ina )

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.03.2016, 21:17

ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!