Gogosi umplute cu dulceata de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 12867 vizualizari

 

Ce sa papam dulce...ora 19:00...pai...Mami, vrem gogosi cu dulceata :)

 

INGREDIENTE

  • - 3 cesti (nu cani) apa
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 ceasca zahar
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de lamaie (eu nu am pus)
  • - un praf de sare
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - aproximativ 600-700 gr (pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie tare, ci pufos)
  • - 15 lingurite de dulceata de visine (home made)
  • - 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu dulceata de visine:

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.  

Acoperim cu un prospop (sau folie alimentara) si lasam sa creasca la loc cald, ferit de curent (eu bag castronul in cuptorul MW si inchid usa, dar nu il pornesc, evident ;)

Dupa 30 minute, scoatem din castron, infainam suprafata de lucru si intindem o  foaie potrivita ca si grosime. Luam un pahar (eu am folosit o cana  de la promotia Milka, ca sa iasa gogosile mai mari) si taiem cercuri.  

Punem pe mijlocul unui cerc o lingurita de dulceata, punem peste ea alt cerc de aluat si presam bine marginile ca sa nu iasa dulceata.   Punem apoi gogoasa uriasa in ulei incins si stam pe langa ea, ca repede se rumeneste si se infoaie ;)

Scoatem gogosile pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de grasime, lasam la racit, pudram cu zahar pudra si papam.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele pufoase umplute cu gem