Gogosi umplute cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 20796 vizualizari

 

Ieri aveam chef sa prajituresc, asa ca am tot cautat ceva idei pe net, am vazut gogosile mihaelei zaharia http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html si m-a starnit o pofta nebuna, cu toate ca nu am facut niciodata gogosi si pentru mine pareau prea complicate m-am incumetat si au iesit bune, iar cel mai important este ca a papat si andu, care de la o vreme a devenit tare fitos :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu nutella:

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.

Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care il lasam la crescut cca 2 ore la caldura.

Dupa ce s-au scurs cele 2 ore si aluatul a crescut, il impartim in 2 parti egale, pe care le vom intinde in 2 foi mai grosute. Apoi cu un pahar intors cu gura in jos vom decupa pana se termina foia, eu am decupat si niste ursuleti pentru pitic care a fost tare incantat :)....

Asadar dupa ce am decupat gogosile, le mai lasam 10 min la crescut, dupa care le punem la prajit in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbii surpulusul de ulei.

Cu grija, fara sa ne frigem le crestam putin si cu o lingurita le umplem cu nutella, dupa care le dam prin zahar pudra.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate de post