Gomboti

de VanessaAli in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 1196 vizualizari

 

Un desert perfect in perioada verii! Chiar daca prepararea gombotilor ne rapeste o mare parte din timp, rezultatul este unul exceptional ce merita fiecare minut. Este printre primele retete incercate de mine si care a avut succes de la inceput!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg prune
  • aprox. 500g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gris
  • scortisoara
  • zahar
  • pesmet+ ulei pentru pesmet si uns
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti:

Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma.

1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb.

Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana devin piure.

Peste ei se pun doua oua, grisul, uleiul si scortisoara.Se adauga faina treptat pana aluatul devine doar putin lipicios. Cantitatea de faina depinde de tipul de cartofi.

Se unge o suprafata cu ulei si se presara faina.Compozitia se scoate din bol pe suprafata si se intinde cu sucitorul de asemenea uns cu ulei.Foaia intinsa se taie in patratele de dimensiuni potrivite (in functie de prune). Fiecare patratel se ia in palma iar in mijlocul lui se pune cate o pruna, pe care o infasuram si facem o biluta.Bilutele se aseaza pe o suprafata unsa cu ulei, evitand sa le suprapunem sau sa le inghesuim.

In timp ce facem bilutele putem pune la fiert apa intr-o oala incapatoare. Cand apa da in clocot, introducem bilutele. Le lasam sa se intareasca 2 minute, dupa care amestecam cu o paleta ca sa nu se lipeasca de fund. In acest timp preparam pesmetul intr-o tigaie. Punem ulei, pesmet,zahar si scortisoara(optional) si il prajim pana devine maroniu.

Cand bilutele vor iesi la suprafata una cate una, atunci vom stii ca sunt fierte bine.Dupa ce se ridica, ii luam cu peleta si ii rostogolim prin pesmet.
Daca mai aveti rabdare, ii lasati putin la racit ,dupa care ii puteti savura.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Gomboti-0
Gomboti-1
Gomboti-2
Gomboti-3
Gomboti-4
Gomboti-5
Gomboti-6
Gomboti-7
Gomboti-8
Gomboti-9

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.07.2014, 20:09


Le dai prin gris sau prin pesmet ca nu se intelege?

VanessaAli

VanessaAli 1

31.07.2014, 21:14

Prin pesmet

Rocsi

Rocsi 1

31.07.2014, 22:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!