Gomboti cu magiun - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 11 Feb 2011 | 12255 vizualizari

 

Ddaca aveti pofta de ceva dulce si nu stiti ce sa faceti, va propun o reteta delicioasa si ieftina, de post.
Gomboti = galuste
sursa : http://www.bucataras.ro/retete/gomboti-cu-silvoita-magiun-de-prune-16177.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • magiun de prune ( gem de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu magiun - de post:

Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.

Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.

Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet. Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu magiun - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.02.2011, 17:13

MIUTA 1

15.02.2011, 18:02

O sa-i pun la favorite.Si eu fac dar o alta reteta dar ai tai au iesit grozavi.Felicitari .Mai vreau sa-mi dai voie sa-l pupacesc pe baietelul din avatar ca tare e frumos,mai frumos decat prevede legea

adry88 1

04.07.2011, 16:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata - de post