Gomboti cu prune

de Sylvia in Prajituri, 13 Aug 2010 | 9536 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi, 
  • 125 g faina alba, 
  • 1 ou, 
  • 1 lingura unt,
  • 3 linguri de zahar, 
  • 200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar
  • 100 g pesmet,
  • 3 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

  Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.

  Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.

  Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .

  Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .

 Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Gomboti cu prune-0
Gomboti cu prune-1
Gomboti cu prune-2
Gomboti cu prune-3
Gomboti cu prune-4

COMENTARII (15)

Corinuta

Corinuta 1

14.08.2010, 00:50

vreau si eu!

Bunica

Bunica 1

14.08.2010, 20:12

Frumoase si bune !

silvi0ara

silvi0ara 1

18.08.2010, 14:16

Desertul meu peferat in sezonul prunelor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!