Gomboti cu prune

de sandytza in Prajituri, 15 Iun 2009 | 14661 vizualizari

 

Gombotii cred ca toata lumea ii prepara si ii mananca bineinteles. Ceea ce difera este bineinteles reteta fiecaruia. Aici pun reteta care ofolosesc eu de ani de zile imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi curatati
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • sare
  • 50 gr pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr prune
  • 2 linguri ulei
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se taie cartofii deja curatati si se pun la fiert cu un pic de sare.

Cand s-au fiert se scurge apa de pe ei si se freaca bine pana devine ca o crema . Se adauga 2 oua se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina.

Cand a devenit ca si un aluat de paine se rastoarna pe masa de lucru , daca se lipeste se mai adauga faina.
Prunele se curata de coaja si se taie bucatele. Daca sunt mari in opt. , daca sunt mici in patru.

Se imparte aluatul in doua. Pe masa de lucru s imprastie faina si se intind doua foi cam de o jumatate de cm de grosime. Se taie patratele si pe fiecare bucatica de aluat se pune cate o bucatica de pruna. Se face din fiecare cate o bila.

Intre timp se pune o oala cu apa la fiert.
Se prpara pesmetul. Intr-o cratita sau o tigaie se pun doua linguri de ulei si se pune pesmetul la prajit amestecand continu sa nu se arda.
Cand pesmetul incepe sa prinda un pic de culoare se adauga patru linguri de zahar si se continua sa se amestece inca doua minute la foc incet dupa care se ia de pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lngura fiecare bila preparata si se pune in apa clocotita.
Se amesteca un pic pana se desprind de fundul oalei si se lasa sa fiarba. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se iau cu o lingura cu gauri si se pun repede in pesmetul preparat cu zahar.
Se tavalesc pana se acopera in totalitate cu pesmet, sepun intr-o tava si se mai presara zahar pe deasupra. In total cam doua linguri pentru toti gombotii.
 

COMENTARII (14)

Oana 1

19.11.2009, 13:53

Ioana, incearca sa-i modelezi cu mainile umede.

sandytza 1

24.11.2009, 14:36

Mie nu mi se par ca se fac greu . Nu mi s-a parut nici prima data asa ca merita incercati .

elena1988 1

05.03.2011, 10:59

deliciosi ii fac de 2 ori pe an

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D