Gomboti cu prune

de anca16 in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 1017 vizualizari

 

in seara asta nu mi-au iesit prea bine :) am ars putin pesmetul :).

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 pahar de faina
  • 20 prune medii
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • pesmet
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se pun cartofii la fiert fara coaja. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se paseaza cu mixerul, peste se pune uleiul, dupa care se pun ouale si in final faina.

Se scot samburii din prune, se asaza intr-o farfurie si se pune zahar si scortisoara peste ele.

Aluatul se intinde, se taie in patratele, iar in fiecare patratel se pune cate o pruna si apoi se ruleaza in palma.

Apa se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pun gombotii in ea.

Cat timp fierbe apa facem pesmetul. Se pune pesmetul la prajit in un pic de ulei, peste se pune zaharul si scortisoara, se amesteca continuu pentru a nu se arde.

Gombotii sunt gata de fiert cand se ridica deasupra apei. Se scot si se dau prin pesmet :). Se pot servi cu gem :) .

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

Sim0na 1

09.11.2012, 22:35

MIUTA 1

09.11.2012, 23:59

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04