Gomboti cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 20 Sep 2015 | 5912 vizualizari

 

Aveam aceasta reteta pe lista de asteptare de multa vreme, de la Mena, cea cu gropite! :-* Mi-a suras ideea acestei retete pentru ca este fara cartofi, fara framantare sau mai stiu eu ce. Se fac repede si sunt foarte buni!
Multumesc Mena pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 g prune
  • 1 l apa
  • 3-4 lg zahar
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 7 cani apa
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • pesmet
  • zahar
  • 4-5 lg ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua.

Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o oala incapatoare se pune la fiert cele 7 cani cu apa si sarea. Malaiul, faina alba si grisul se amesteca impreuna. Cand incepe sa fiarba apa se toarna usor si se amesteca repede cu un tel avand grija sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute, astfel incat sa capete o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa se poata lua din compozitie si modela cu mana.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se incalzeste usor. Se toarna pesmetul si zaharul, se amesteca bine lasand pe foc pana incepe sa isi schimbe putin culoarea pesmetul. Se stinge focul si se da deoparte.

Cu mainile umede se ia din compozitie, se aplatizeaza, se pune in mijloc pruna/jumatate de pruna si se formeaza o biluta, potrivit de mare.

Se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se prinda peste tot pesmetul si se scot apoi intr-un bol. Daca preferati, se mai poate adauga putin zahar peste, inainte de a fi serviti.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu aceeasi cana se masoara toate ingredientele.

2

Daca prunele sunt mai acrisoare se poate adauga mai mult zahar in apa in care se oparesc.

3

Se pot inlocui prunele cu gem mai gros, de care preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

MOKUSKA 1

21.09.2015, 10:18

interesanta , as manca zilnic

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:10

mirela0911 1

21.09.2015, 15:14

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune