Gomboţi evreieşti

de botcrina in Dulciuri, 29 Apr 2012 | 8470 vizualizari

 

Am primit această reţetă de la prietena mea dragă, dna. Delia.
Mulţumesc mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană griş
  • 1 cană făină de mălai
  • 1/2 cană făină albă de grâu
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet mic pesmet
  • ulei
  • 1 l apă
  • gem
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboţi evreieşti:

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.

Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.

Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.

Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie. 

Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia  de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.

Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.

Poftă bună!!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

când modelăm biluţele ne pregătim intr-un vas apă sau ulei ca să ne punem pe mâini, să nu se lipească;

RETETA IN IMAGINI

Gomboţi evreieşti-0
Gomboţi evreieşti-1
Gomboţi evreieşti-2
Gomboţi evreieşti-3
Gomboţi evreieşti-4
Gomboţi evreieşti-5
Gomboţi evreieşti-6
Gomboţi evreieşti-7

COMENTARII (18)

Corinuta

Corinuta 1

15.10.2013, 19:31

Minunati, eu doar acuma i-am vazut, dar cu siguranta o sa-i fac!

MonaMimi

MonaMimi 1

15.10.2013, 22:29

foarte buni

botcrina

botcrina 1

17.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!