Gomboţi evreieşti

de botcrina in Dulciuri, 29 Apr 2012 | 8420 vizualizari

 

Am primit această reţetă de la prietena mea dragă, dna. Delia.
Mulţumesc mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană griş
  • 1 cană făină de mălai
  • 1/2 cană făină albă de grâu
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet mic pesmet
  • ulei
  • 1 l apă
  • gem
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboţi evreieşti:

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.

Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.

Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.

Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie. 

Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia  de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.

Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.

Poftă bună!!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

când modelăm biluţele ne pregătim intr-un vas apă sau ulei ca să ne punem pe mâini, să nu se lipească;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gomboţi evreieşti 160451
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160452
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160453
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160454
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160455
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160456
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160457
retete culinare - Gomboţi evreieşti 160458

COMENTARII (18)

Corinuta 1

15.10.2013, 19:31

Minunati, eu doar acuma i-am vazut, dar cu siguranta o sa-i fac!

MonaMimi 1

15.10.2013, 22:29

foarte buni

botcrina 1

17.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55