Gomboti [ galuste ] cu prune de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Ian 2010 | 10252 vizualizari

 

este un desert foarte solicitat la noi in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi  albi
  • 200 gr faina alba  [ am pus de secara ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar [ am combinat cu zahar pudra cu vanilie ]
  • 500 gr prune 
  • scortisoara
  • sare 
  • 500 gr pesmet
  • 100 ml ulei pt  prajirea pesmetului 
  • zahar pt. pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti [ galuste ] cu prune de post:

 

  1. pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust .
  2. prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar
  3. cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata .
  4. se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu uleiul si faina
  5. cu o lingura se iau bucati de aluat in palmele ude , in interiorul aluatului  se pune cate o pruna , se rotunjesc si se fierb in apa clocotita timp de 10 min. la inceput focul e mai puternic apoi trebuie redus .
  6. se scot cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc in pesmet .
 

TIPS-URI

1

gombotii sunt fierti in oala cand se ridica la suprafata

2

se pot servi atat calzi cat si reci

3

puteti folosi prune congelate ,sau prune uscate puse 24 ore la imuiat

4

se pot prepara si cu alte fructe : piersici , caise , fructe padure etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gomboti [ galuste ] cu prune de post 14248
retete culinare - Gomboti [ galuste ] cu prune de post 14249
retete culinare - Gomboti [ galuste ] cu prune de post 14250
retete culinare - Gomboti [ galuste ] cu prune de post 14251

COMENTARII (3)

Bucataras 1

20.01.2010, 22:57

Cind am fost la Viena inainte de Craciun la unul dintre tirguri se vindeau galusti de prune linga punch

mihaelar63 1

20.01.2010, 23:03

care o fi reteta ?

ionix 1

21.01.2010, 12:56

bune bune... eu am o vecina care-mi trimite mereu galuste de astea, dar ea le umple cu marmelada... bun bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D