Gorog csorba - reteta de la gradinita

de -Miti- in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 4014 vizualizari

 

Pana se mai uita maruntelele gura casca la desene sa mai pun o reteta.:)))
Gorog csorba este de fapt Ciorba a la grec, pe care eu nu am facut-o niciodata, dar pe care maruntica mea mi-a laudat-o mult. Deci am luat reteta de la gradinita,de la bucatarese. Aici la noi, meniul este si in romaneste si ungureste,bucatarele fiind unguroaice,de aceea e gorog csorba. Mi s-a spus chiar de catre ele ca nu o sa iasa la fel,nici lor nu le iese la fel cand fac acasa. Probabil la gramada e mai bun:)) Oricum Jen a fost multumita de rezultat si eu bucuroasa ca am mai descoperit o reteta de ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingura ulei
  • 200 gr smantana
  • suc de lamaie proaspat scurs,dupa gust
  • putina coaja de lamaie rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gorog csorba - reteta de la gradinita:

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul.

Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala.

Intre timp se taie marunt ceapa si morcovul.

Se caleste in ulei ceapa si morcovul si se adauga supa de pui.

Pana fierb, se ia jos carnea de pe tacam.

Se adauga carnea la supa si se mai lasa sa dea un clocot.

Se stinge focul si se adauga smantana.

Se inacreste cu suc de lamaie proaspat stors si se presara putina coaja de lamaie.

 

 

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2011, 08:40

si noua ne place tare mult

MotanLaOale 1

29.03.2011, 08:51

alinutzika 1

08.09.2011, 09:40

si mie imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D