Granita de capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 22 Apr 2012 | 5724 vizualizari

 

Reteta italiana,se mananca foarte mult in timpul verii pe la restaurante si baruri,in reteta mea sant cantitatile necesare pentru o granita de calitate si gustoasa,care intr-adevar are gust de caspuni.Pe la baruri poate vor sa economiseasca capsunii si baga coloranti si apa mai multa si iese o calitate mai slaba,dar sant si locuri unde o fac buna nu intru in detaliu,oricum eu prefer s-o fac singura si stiu ca sant capsuni buni si e de calitate repet.Se adauga frisca si capsune alaturi de o chifla dulce,e senzationala!pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr capsuni curatati si taiati cubulete.
  • 50 gr capsuni pt decor.
  • 380,sau 400 gr zahar.
  • 800 ml apa.
  • sucul de la 2 lamai dati prin storcator.
  • 1 paharel de lichior de caspuni(sau sucul de la o portocala cu putin lichior )
  • frisca batuta cu zahar pudra pt decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granita de capsuni:

Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea.

Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni.

Separat intr-o cratita incapatoare punem apa cu zaharul si il incalzim putin pana se dizolva zaharul (care nu e mult cred eu, e chiar potrivit de dulce) si apoi lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam la compozitia de capsuni cu lamaie, amestecam si turnam intr-o tava mare care o punem la congelator pentru 2 ore, dupa care invartim cu o lingura de lemn. Se va intari putin in partile laterale, amestecam si mai lasam 30 de minute, dupa care iar amestecam cu lingura,si tot asa, din cand in cand amestecam si dupa cateva ore se va intari compozitia. Amestecam mereu.

Inainte de a servi dam cu mixerul putin ca sa il facem un pic mai fin si gata. Asezam in pahare si batem putina frisca care o vom aseza deasupra si cate o capsuna.

E totul o minunatie, din pacate n-am avut chifla, dar tot e buna, foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

24.04.2012, 18:04

bun

alba_zori 1

24.04.2012, 18:56

Multumesc mult mult

Sim0na 1

24.04.2012, 20:08

Foarte bine arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu mere