Grapefruit Mint Cooler

de boscodina in Cocktail, 15 Iun 2009 | 2775 vizualizari

 

Bautura potrivita acestei vremi, un dulce delicios, racoros si cu vino-ncoace,

 

INGREDIENTE

  • 125g zahar
  • 125ml apa
  • o mana plina menta
  • sucul de la 2 lamai
  • sucul de la 3 grapefruit
  • gheata sparta
  • 250 ml apa gazoasa( sifon)
  • frunze de menta pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grapefruit Mint Cooler:

Se pune zaharul in apa si se fierbe pana zaharul se dizolva. Se adauga mana de frunze de menta,zdrobite inainte( sa iasa mai bine esenta din ele) se acopera si se lasa 12 ore.
Dupa 12 ore se strecoara, se pune intr-un vas gen sticla mare ,se adauga sucul de grapefruit si de lamaie si se amesteca bine. Punem si gheata zobita ( ori la blender, ori puse cuburile de gheata intr-o punga si apoi aceasta intr-un servet de bucatarie si cu latul unui ciocan maruntita) si ornam cu frunze de menta.
Se toarna in pahare in care inainte s-a pus pana la jumatate gheata zobita ( 6 portii ies) nu se umple pana sus paharul in asa fel incat sa putem adauga sifonul( eu nu am pus).

 

COMENTARII (13)

Miha 1

25.06.2009, 12:33

Cu coniac nu merge? Ca votca nu-mi place!

boscodina 1

25.06.2009, 16:50

daca suni prietenii sigur merge. asa esti sigura ca scapi de raceala , pleaca la altcineva si ai si companie placuta .

aziz 1

05.06.2011, 17:42

stiam eu ca am mai vz undeva ,eu am facut cu grapefruit rosu dar nu am avut rabdare sa las 12 ore l-am lasat doar la racit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S