Gratar de manzat cu fenicul

de adnas54 in Vita, 22 Mar 2010 | 3327 vizualizari

 

O reteta simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. manzat feliat
  • sare, piper
  • condiment de gratar
Garnitura:
  • 1-2 buc. fenicul
  • 4-5 ciuperci mari
  • 1 morcov
  • unt + ulei masline
  • 1 lingura mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de manzat cu fenicul:

Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar.
Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu feniculul se procedeaza la fel. Feniculul are un gust foarte specific, nu tuturor place.

Se ofera ca garnitura, de regula la peste si fructele de mare. Dar cui ii place il poate folosi pe post de garnitura, singur sau in combinatie cu alte legume. Unii il mananca si crud, dar - repet - e chestie de gust.
Intr-o tigaie se pune unt si ulei la incins. Se pun intai ciupercile ca ele isi lasa apa. Cand sunt gata se scot, se adauga morcovul si apoi feniculul. Daca este nevoie se mai complecteaza cu apa. Se sareaza si se pipereaza. Cand s-au facut se scot, iar in sosul rezultat, se adauga o lingura de mustat. Dupa care se aseaza toate inapoi si se mai da la foc 2-3 minute. Se serveste drept garnitura alaturi de gratare.
Pofta buna!

 

COMENTARII (6)

Bunica 1

23.03.2010, 15:48

mie-mi place fenicul crud sau pregatit. Este un preparat rapid si foarte gustos( pentru mine) !

adnas54 1

23.03.2010, 18:13

@Oana, Silvioara, theodora si Bunica, va multumesc de vizita. Pupicuri.

mihaelar63 1

13.04.2010, 17:04

din curiozitate am cumparat fenicul , acum studiez ce sa fac cu el

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!