Gratar de pui cu sos de ardei copti

de Miha in Pui, 19 Iul 2010 | 3741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare si piper
  • busuioc si salvie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • Pentru sos:
  • 500 g ardei copti
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de pui cu sos de ardei copti:

Pieptul de pui se spala si se taie felii potrivit de groase. Se pun bucatile de carne pe un platou, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si salvie. Se toarna deasupra uleiul de masline si otetul balsamic, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp se prepara sosul de ardei. Ardeii, rosiile si rosiile se coc pe un gratar.  Pe masura ce se coc ardeiii se tin intr-un vas acoperit, presarati cu sare.

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.

Sosul se serveste cu pieptul de pui fript pe gratar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratar de pui cu sos de ardei copti 42286
retete culinare - Gratar de pui cu sos de ardei copti 42287
retete culinare - Gratar de pui cu sos de ardei copti 42288

COMENTARII (19)

Miha 1

21.07.2010, 10:24

"Bun de tot, Miha, mi-ai facut o pofta! Lasa ca ii zambesc frumos si eu lui Bucataras sa-mi faca, nu de alta dar se pricepe." Cat de repede l-ai convins?

Sylvia 1

21.07.2010, 13:05

Wow ce de bunattai ai facut !!!!!O sa imi ia cateva zile numai sa le vizionez reteta asta clar trebuie sa o testez

MVMih 1

14.08.2011, 09:48

Suuuperr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55