Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

de La Ancuta in Curcan, 23 Iul 2013 | 3048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii piept de curcan
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 bucata carnat afumat (~10 cm)
  • ulei de masline
  • 120 g smantana fermentata
  • 2 linguri lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g branza cremoasa de capra cu verdeturi Delaco
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi:

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde.

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare punem cartofii la prajit in ulei.

Cand sunt prajiti adaugam ceapa si usturoiul taiate si carnatul taiat bucatele mici.
Mai lasam cateva minute pe foc, condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.

Intr-o tava termorezistenta punem cartofii prajiti iar deasupra aranjam snitelele de curcan. Smantana o amestecam cu 50 g de cascavalu ras, laptele si branza de capra. Condimentam iar apoi turnam in tava peste carne.

Acoperim cu restul de cascaval ras. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi 246865
retete culinare - Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi 246868
retete culinare - Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi 246870
retete culinare - Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi 246872
retete culinare - Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi 246874

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

20.08.2013, 14:39

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 13:56

ce bunatate

La Ancuta 1

18.11.2013, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21