Gratin de cartofi, cu sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 23020 vizualizari

 

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel.
Si in oice combinatie ies tare gustosi.
De data aceasta i-am combinat cu sunca presata si i-am aromatizat cu busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi, cu sunca presata:

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari.

Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea.

Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare peste ei si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Amestecam ouale cu smantana si putina sare.

Sunca presata o dam pe razatoare, la fel si cascavalul.

Scoatem tava din cuptor si transferam cartofii intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt, dar putin de tot, pentru ca mai au si carofii putina grasime pe ei.

Presaram deasupra cartofilor, sunca presata si cascavalul si ii acoperim cu ouale amestecate cu smantana.

 Dam din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand cartofii se rumenesc frumos la suprafata.
Optional ii decoram cu patrunjel verde sau marar, dupa preferinte.

Noi i-am servit alaturi de friptura de pui si au fost grozav de buni!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi, cu sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica