Gratin de dovlecei cu carne

de Catalina L in Mancaruri de legume, 20 Aug 2016 | 393 vizualizari

 

Un gratin delicios cu dovlecei proaspeti culesi direct de la ferma. 


Toata lumea cunoste dovlecelul verde dar mai putin dovlecelul galben- o leguma veche reaparuta.


Dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde închis, verde inchis spre negru şi de asemenea o varietate de forme. Dovlecelul verde se mai numeşte şi Zucchini.


Denumirea sofisticată se datorează faptului că deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat.


Fructele dovlecelului galben sunt cilindrice, si ajung la lungimea de 18-22 cm. Coaja este de culoare galbena, iar miezul de culoare crem-galbena, zemos, cu gust placut si cu continut bogat de vitamina C. Soiul este potrivit pentru consum in stare proaspata, fiarta sau prajita.


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/gratin-de-dovlecei-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 dovlecei (verde si galben)
  • 350g de carnede vita tocată
  • 2 cepe mici
  • 1 catel de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1/2 ardei roșu
  • cimbru uscat
  • 150 g cascaval ras
  • sare, piper,
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • boia de ardei
  • ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei cu carne:

Se spala legumele.

Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase.

Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat.

Se scot pe hârtie absorbanta.

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit un pic de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti boia de ardei, sare și piper. Se adauga bulionul de rosii si rosiile taiate bucatele. Fierbeti la foc mic 10-15 minute.

Intr-un vas pentru gratin punem un strat de dovlecei, presaram un pic de branza rasa și acoperim cu un strat de carne. Se repeta : un strat de dovlei, cascaval ras si restul de carne. Terminam cu un strat de dovlecei.

Se bat ouale cu smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se varsa compozitia peste dovlecei, se presară cascaval ras si se da la cuptorul incins la 200°C timp de 20-25 de minute.

Serviti fierbinte!

 

TIPS-URI

1

Este si mai delicios a 2-a zi cand este reincalzit.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454063
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454065
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454066
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454067
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454068
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454069
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454070
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454071
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454072
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454073
retete culinare - Gratin de dovlecei cu carne 454074

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 16:16

ce papa bun

Rocsi 1

22.08.2016, 19:44

Alor mei le plac preparatele cu dovlecei...

deyutzky 1

18.09.2016, 22:30

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S