Gratin de paine cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 2540 vizualizari

 

Am facut si alta data astfel de retete si mi-au placut;va recomand si voua sa le faceti, atunci cand nu aveti ingrediente pentru o prajitura mai delicata.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela mai veche
  • 5 pere mai mari
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paine cu pere:

Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem felii de pere

Feliile de paine le asezam in vas pe verticala,putin inclinate,umplem golurile ramase cu pere iar deasupra rasturnam laptele ramas;lasam la cuptor 30min iar cand e aproape gata,scoatem vasul,presaram zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze.

Se poate servi si cald si rece.

 

TIPS-URI

1

mie mi s-a parut prea dulce pentru ca si perele au fost dulci; asa ca puteti reduce din zahar sau nu

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin de paine cu pere 277177
retete culinare - Gratin de paine cu pere 277178
retete culinare - Gratin de paine cu pere 277179
retete culinare - Gratin de paine cu pere 277180
retete culinare - Gratin de paine cu pere 277181
retete culinare - Gratin de paine cu pere 277182

COMENTARII (8)

diana_k 1

11.11.2013, 13:38

Rocsi 1

11.11.2013, 15:47

ianculubita 1

11.11.2013, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D