Gratin de peste

de lili2010 in Somon, 3 Apr 2011 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somon sau de cod(eu am avut medalioane de somon)
  • 500 ml lapte
  • un praz taiat rondele 
  • 600 g cartofi,curatati si taiati rondele fine
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 100g cascaval ras
  • marar,foi de dafin,sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste:

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute.

In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare si am lasat sa fiarba timp de 3-4 minute.Apoi,i-am scurs si clatit cu apa rece .

Am scos pestele din lapte si l-am taiat bucati.Am filtrat laptele folosit si l-am adaugat la cel ramas.Pestele l-am pus intr-un vas care merge la cuptor,peste el am pus prazul fiert  si mararul tocat.

Am preparat un sos bechamel din unt,faina si lapte.La final,am adaugat trei sferturi din cantitatea de cascaval.Am sarat si piperat sosul si am adaugat jumatate din el peste pește.

Am asezat rondelele de cartofi peste sos,am adaugat restul de sos si cascavalul ramas.

Am copt timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit.

 

RETETA IN IMAGINI

Gratin de peste-0
Gratin de peste-1
Gratin de peste-2
Gratin de peste-3
Gratin de peste-4
Gratin de peste-5
Gratin de peste-6
Gratin de peste-7
Gratin de peste-8
Gratin de peste-9
Gratin de peste-10

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

04.04.2011, 17:10

MVMih 1

05.04.2011, 11:34

Super

adry88 1

06.05.2011, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04