Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

de Sidy in Porc, 18 Feb 2012 | 3027 vizualizari

 

Iarna este sezonul gratinurilor, deoarece sunt retete mai consistente si care se preteaza foarte bine pentru necesitatile calorice putin mai crescute din sezonul rece.
O mancare usoara, dar cu multe vitamine si fier.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spanac congelat
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi:

 

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza.

Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi  se taie felii.

Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza cu sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.

Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.

Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.

Deasupra se rade  cascavalul  pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.

Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-0
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-1
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-2
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-3
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-4
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-5
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-6
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-7
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-8
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi-9

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

18.02.2012, 17:54

Arata minunat, pacat ca nu prea imi place spanacul!

kukibella

kukibella 1

18.02.2012, 21:05

perfect....

jolygina

jolygina 1

19.02.2012, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!