Gratin de vinete si dovlecei

de adnia in Mancaruri de legume, 3 Iul 2013 | 10483 vizualizari

 

De cum au aparut prin piete vinetele si dovleceii, parca numai asta imi doresc sa mananc. Desi stiu foarte bine ca inca nu au cum sa provina de pe la noi, si cu siguranta nu sunt cultivati in mod traditional, tot nu ma pot abtine sa nu-i cumpar. Ii spal totusi in apa cu putin bicarbonat, ca sa le scot chimicalele din coaja, cat de mult se poate (se stie ca apa alcalina este foarte buna in "scoaterea" pesticidelor din coaja fructelor si legumelor, dar in lipsa de asa ceva, bicarbonatul, fiind bazic, actioneaza ca adjuvant).

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 2 iaurturi mici
  • sare, piper, dupa gust (sarea iodata e ideala)
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete si dovlecei:

Se taie dovlecelul si vanata in rondele, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs pt. 15 minute. Se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza alternativ intr-o tava tava unsa cu putin ulei. Separat, se pregateste compozitia pt. gratinat: ouale se bat cu furculita si se amesteca cu iaurt. Apoi se potriveste de sare si piper. Se toarna acest mix peste legume si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel/telina. Se da a cuptor pana se rumenesc usor, iar gratinul este ferm (cca 20 min). Se lasa la racorit, iar cand ajunge la temperatura camerei se portioneaza frumos.

Se serveste caldut, eventual cu un sos de branza, ca atare, sau ca garnitura la friptura, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adnia 1

03.07.2013, 13:15

Cleme, ce bine de tine ca ai surse sigure! eu sunt oarecum reticenta in ceea ce priveste marfa din piete..dar asta e, ce sa fac?

MotanLaOale 1

03.07.2013, 13:18

Rocsi 1

03.07.2013, 19:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati