Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

de Sidy in Curcan, 25 Ian 2013 | 7467 vizualizari

 

Gratinare este o tehnica larg răspândită culinar în prepararea produselor alimentare, în care un ingredient este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, ouă si / sau unt
Isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume ce poate fi pus la cuptor.
Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan
  • 400 g ciuperci taiate
  • ulei de masline
  • 50 g caise confiate
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • condimente pentru pui- picante
  • 50 g unt
  • boia
  • 100 g parmezan
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval:

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.

Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.

Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.

Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.

Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.Le facem cu o pensula , astfel incat sa fie facute pe toate partile.

 Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.

Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.

Pregatim cartofii "acordeon".Iii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri , dar nu pina jos de tot. 

ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.

Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.

Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale