Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

de Sidy in Curcan, 25 Ian 2013 | 3997 vizualizari

 

Gratinare este o tehnica larg răspândită culinar în prepararea produselor alimentare, în care un ingredient este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, ouă si / sau unt
Isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume ce poate fi pus la cuptor.
Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan
  • 400 g ciuperci taiate
  • ulei de masline
  • 50 g caise confiate
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • condimente pentru pui- picante
  • 50 g unt
  • boia
  • 100 g parmezan
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval:

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.

Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.

Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.

Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.

Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.Le facem cu o pensula , astfel incat sa fie facute pe toate partile.

 Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.

Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.

Pregatim cartofii "acordeon".Iii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri , dar nu pina jos de tot. 

ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.

Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.

Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-0
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-1
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-2
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-3
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-4
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-5
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-6
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-7
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-8
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-9
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-10
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval-11

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

26.01.2013, 07:35

Delicatese

danakarin

danakarin 1

26.01.2013, 10:25

babi5

babi5 1

23.05.2014, 21:07

Bunnn! tare totul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!