Gratin din piept de pui cu cartofi noi

de Sidy in Pui, 12 Mai 2013 | 15071 vizualizari

 

Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 600 g cartofi noi
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarela
  • 3-4 catei usturoi
  • amestec grecesc pentru pui
  • lemon pepper
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de pui cu cartofi noi:

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.

Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.

Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.

Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.

Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.

Deasupra radem 100 g cascaval.

Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.

Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

02.12.2014, 15:22

Bunnnnnn

Aletta 1

11.06.2015, 11:00

foarte bun

Ancutsa 1

04.10.2016, 11:30

Un preparat frumos, dar mai ales delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui