Grilled asparagus - Sparanghel la grill

de Corinuta in Jamie Oliver, 1 Mai 2014 | 4371 vizualizari

 

Gratarul meu de 1 Mai, putin mai altfel decat suntem obisnuiti, dar am gasit sparanghel foarte ieftin si tare m-am bucurat. Mie imi place mult sparanghelul, are un gust dulceag si fresh! Reteta nu e mare lucru, dar in caz ca va doriti sa incercati trebuie sa urmati cativa pasi.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura de sparanghel (aprox 14 buc.)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • optional parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grilled asparagus - Sparanghel la grill:

Se spala sparanghelul si se usuca bine cu un prosop. Se taie capetele lemnoase si se arunca. Se ung tijele cu putin ulei de masline si se pun pe grilul incins.

Se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte pana raman urmele de la grill si se inmoaie putin tijele se sparanghel. Cand sunt gata se scot direct pe farfurii, se tropesc cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.

Optional puteti razui deasupra niste parmezan. Eu am servit cu branza la grill alaturi asa ca parmezan nu am mai pus.

Pofta buna!

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315390
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315391
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315392
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315393
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315394
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315396
retete culinare - Grilled asparagus - Sparanghel la grill 315397

COMENTARII (46)

LidiaChivu 1

02.05.2014, 22:34

foarte bun!

Corinuta 1

03.05.2014, 13:00

Multumesc Lidia!?

babi5 1

28.10.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55