Gris cu lapte

de nacularisa in Mancare copii, 13 Apr 2014 | 3862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • lapte(300 ml-1 l),
  • gris,
  • zahar(pt 300 ml lapte- 3 lgt zahar + 1 plic zahar vanilinat),
  • coaja de lamaie,
  • coaja de portocala,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul

-cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce ajunge la consistenta potrivita si amestecam cu un tel pana este gata( lasandu-l sa dea in cateva clocote)

-el trebuie sa aibe consistenta de mamaliga moale,pt ca pe masura ce se raceste,acesta se intareste

-daca scapam prea mult gris si este prea gros,se mai adauga lapte cald.Iar daca este prea moale se mai adauga gris

-se toarna intr-o forma udata cu apa rece,pt a nu adera si cand s-a racit il scoatem frumos.

-il putem servi cu dulceata,cu glazura de zahar ars,scortisoara etc.

TIPS-URI

1

este foarte aromat si delicios,putand fi servit atat cald cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si cacao