Gris cu lapte

de Adi in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 1359 vizualizari

 

Cred ca pentru toti, grisul cu lapte reprezinta unul dintre cele mai frecvente deserturi ale copilariei.
Este bun si usor de facut, doar trebuie retinute niste cantitati.
Acum doua saptamani, am mancat la mama la tara cu asa o pofta, incat Meri a zis ca o sa ma pune sa-mi fac singur cand ajungem acasa. :)
Si am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 100 g faina
  • 5o g unt
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru servit:
  • cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.

Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.

Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.

Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.

Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gris cu lapte 388241
retete culinare - Gris cu lapte 388242
retete culinare - Gris cu lapte 388243
retete culinare - Gris cu lapte 388244
retete culinare - Gris cu lapte 388245
retete culinare - Gris cu lapte 388246
retete culinare - Gris cu lapte 388252
retete culinare - Gris cu lapte 388253
retete culinare - Gris cu lapte 388254
retete culinare - Gris cu lapte 388255
retete culinare - Gris cu lapte 388256

COMENTARII (24)

Moni_alex 1

27.06.2015, 23:41

bun!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:19

Ce bun este grisul cu lapte si ce frumos l-ai ornat!!

Panacris 1

30.08.2015, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L