Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

de brunetica in Dulciuri, 19 Oct 2011 | 2071 vizualizari

 

Daca doriti sa ii incantati pe cei dragi cu un desert usor, savuros, delicios pentru toate varstrele atunci acesta sigur o sa le faca placere sa il savureze. Pofta buna!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g. gris ,   
  • 1/5 litru lapte , 
  • esenta de vanilie( rom) , 
  • 100 g. zahar           
  • Pentru sirop
  • 150 g.zahar , 
  • 3 lingurite coniac , 
  • 4 lingurite apa                     
  • Jumate de dovleac si 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac:

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata.

Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele la fiert ,cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie pemtru a nu face cocoloase si cu un tel amestecam , adaugam zaharul si esenta si amestecam bine. Cand grisul nostru a prins consistenta turnam in forme si lasam la racit, acoperim formele cu pelicula pentru a nu prinde crusta. 

Pentru sirop: zaharul il topim si adaugam pe peretii vasului coniacul si apa pentru a nu se intari zaharul si amestecam pentru a se forma siropul , lasam cateva minunte sa fiarba si oprim.

Taiem o felie din dovleacul copt si o asezam pe un platou, asezam si grisul si ornam cu siropul.

Pofta Buna !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac-0
Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac-1
Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac-2
Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac-3

COMENTARII (8)

LUK

LUK 1

20.10.2011, 16:27

delicios

Lau

Lau 1

20.10.2011, 20:53

frumoasa prezentare

mena29

mena29 1

20.10.2011, 21:20

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!