Gris cu lapte-Desertul copilariei

de simona72 in Mancare copii, 21 Mar 2013 | 6141 vizualizari

 

Nu am mai gatit gris cu lapte de vreo13- 14 ani de cind era baiatul meu era bebe...aseara vroiam ceva repede si dulce si cum am vazut mai zilele trecute ceva asemanator pe site, mi-am adus aminte si l-am pregatit imediat. Baiatul meu dupa ce a mincat aproape tot din farfurie intreaba: dar asta alba ce este? Eu si sotul radem si raspundem: cu asta ai crescut tu mare si frumos si asta a fost desertul copilariei noastre...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri rase de zahar
  • pt decor
  • dulceata de afine
  • zmeura congelata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte-Desertul copilariei:

Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l lasati sa se prinda de fundul vasului si sa se afume, iar daca consistenta lui nu va place mai puteti adauga sau scadea din cantitatea de gris. (eu l-am facut ca o mamaliga ferma)

Dupa ce a fiert grisul, il puneti in boluri pe care le-ati trecut prin jet de apa rece, le nivelati cu o lingura si le rasturnati pe o farfurie. Deasupra puneti dulceata de afine, eu am preferat jeleu de kiwi ca a mai ramas, precum si citeva fructe de zmeura de la congelator.

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de dulceata de care va place si de care aveti

2

este foarte bun si cu sirop gros facut in casa

RETETA IN IMAGINI

Gris cu lapte-Desertul  copilariei-0
Gris cu lapte-Desertul  copilariei-1
Gris cu lapte-Desertul  copilariei-2

COMENTARII (22)

simona72 1

21.03.2013, 15:18

Am stirnit multe amintiri, ma bucur ca va placut!

Lau 1

21.03.2013, 15:54

place

priceputa 1

23.06.2013, 22:47

Tare frumoasa prezentarea / cuvintul inainte sa stii ca griszul asta / e este fenomenal ! Multummim pentru retetaaa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04