Gris cu lapte-Desertul copilariei

de simona72 in Mancare copii, 21 Mar 2013 | 8405 vizualizari

 

Nu am mai gatit gris cu lapte de vreo13- 14 ani de cind era baiatul meu era bebe...aseara vroiam ceva repede si dulce si cum am vazut mai zilele trecute ceva asemanator pe site, mi-am adus aminte si l-am pregatit imediat. Baiatul meu dupa ce a mincat aproape tot din farfurie intreaba: dar asta alba ce este? Eu si sotul radem si raspundem: cu asta ai crescut tu mare si frumos si asta a fost desertul copilariei noastre...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri rase de zahar
  • pt decor
  • dulceata de afine
  • zmeura congelata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte-Desertul copilariei:

Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l lasati sa se prinda de fundul vasului si sa se afume, iar daca consistenta lui nu va place mai puteti adauga sau scadea din cantitatea de gris. (eu l-am facut ca o mamaliga ferma)

Dupa ce a fiert grisul, il puneti in boluri pe care le-ati trecut prin jet de apa rece, le nivelati cu o lingura si le rasturnati pe o farfurie. Deasupra puneti dulceata de afine, eu am preferat jeleu de kiwi ca a mai ramas, precum si citeva fructe de zmeura de la congelator.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de dulceata de care va place si de care aveti

2

este foarte bun si cu sirop gros facut in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte-Desertul copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simona72 1

21.03.2013, 15:18

Am stirnit multe amintiri, ma bucur ca va placut!

Lau 1

21.03.2013, 15:54

place

priceputa 1

23.06.2013, 22:47

Tare frumoasa prezentarea / cuvintul inainte sa stii ca griszul asta / e este fenomenal ! Multummim pentru retetaaa !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris in lapte cu fructe de padure si cacao cu scortisoara