Guacamole

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 21 Noi 2013 | 3172 vizualizari

 

Reteta o am de La Cuisine de Bernard,este o reteta originala mexicana,este un piure de avocado,pentru aceasta reteta nu exista condimente speciale,dar puteti folosi de exemplu pudra de chimion,specifica Bernard.(si tot el spune ca nu exista chimion in reteta orignala,ci doar el il folosete pentru a da o savoare deosebita piureului de avocado).

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado bine coapte
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 rosie
  • 1 ceapa alba
  • putin coriandru tocat(crud sau uscat)
  • sare
  • pentru cine doreste o aroma deosebita chimion
  • Tabasco(sau putin ardei iute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guacamole:

Intai se taie avocado pe mijloc si se scoate samburele.

Se scoate miezul cu o lingura sau cu un cutit special penru avocado.

Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste miezul de avocado.

Se piseaza miezul cu o furculita,apoi se taie rosia cubulete cu tot cu zeama pentru ca impiedica oxidrea fructului  de avocado ,ceapa se taie si ea cubulete mici.

Se pun toate intr-un bol si se amesteca bine.

Se adauga Tabasco,se sareza,si se poate adauga daca doriti chimion pentru aroma mai deosebita,apoi la final se pune coriandru crud sau uscat.

Se serveste imediat pe felii de paine sau crochete.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a nu se oxida se poate pune o folie de folie alimentara peste bol.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guacamole 279838
retete culinare - Guacamole 279839
retete culinare - Guacamole 279840
retete culinare - Guacamole 279841
retete culinare - Guacamole 279842
retete culinare - Guacamole 279843
retete culinare - Guacamole 279844

COMENTARII (31)

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:07

multumesc

Lia_ 1

23.11.2013, 05:41

special. nu prea le avem cu avocado dar merita incercat si prezentarea frumoasa

Ligia Bxl 1

23.11.2013, 09:27

lia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D