Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2014 | 1549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa (sau 5 mai mici)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa tonica
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1 limetta
  • 150 gr. curmale deshidratate taiate bucati
  • 1 lingura seminte se susan
  • 2 linguri zahar pudra pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma.

Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele de curmale deshidratate.

Adaugam apoi albusurile spuma si faina proaspat cernuta, amestecam cu grija sa nu se lase, apoi ungem forma de guguluf cu  putin ulei si presaram semintele de susan.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Turnam in forma de guguluf aluatul, dam forma la copt pentru 30 min.

Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din cuptor,il rasturnam pe un platou, ilpudram cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca complet, portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf aromat-0
Guguluf aromat-1
Guguluf aromat-2
Guguluf aromat-3
Guguluf aromat-4
Guguluf aromat-5
Guguluf aromat-6
Guguluf aromat-7
Guguluf aromat-8
Guguluf aromat-9
Guguluf aromat-10

COMENTARII (16)

babi5

babi5 1

11.10.2014, 07:40

Bun tare

DIANA B

DIANA B 1

11.10.2014, 16:44

ela

ela 1

11.10.2014, 20:27

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!