Guguluf ciocolatos

de Panacris in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 1446 vizualizari

 

Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D ;) Se vede că am avut mai mult timp la bibilit:D ;) P.S. până să-l ornez, au dispărut vreo 2-3 felii :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Margarină Rama 250 g,
  • Ciocolată neagră menaj 300 g,
  • Cacao 4 lingurițe,
  • Zahăr pudră 400 g,
  • Zahăr vanilinat asezonat cu rom,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Sare iodată un vârf de cuțit.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată albă 100 g,
  • Frișcă lichidă 2-3 linguri,
  • Pentru ornat: 4-5 căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf ciocolatos:

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului.

După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle și făina rând pe rând, până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, eu am folosit forma de guguluf și se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute.

După timpul de coacere, dacă faceți proba cu scobitoarea o să vă cam speriați, așa am fost eu cel puțin, că nu e coaptă prăjitura, pentru liniștea voastră, mai lăsați-o la copt cca. 15 minute, apoi opriți focul, nu mai faceți testul, că veți mai avea tendința de a o lăsa la copt încă 15 minute și tot așa,:d.

Important e să o lăsați să se răcească în formă, în cuptor cu ușa întredeschisă preferabil până a doua zi, dacă ați preparat-o seara ca și mine:D ;)

Pentru glazura se topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, în vasul special, sau pe baie de aburi.

Când s-a răcit complet prăjitura se răstoarnă pe un platou și se ornează cu glazură de ciocolată albă sau neagră după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf ciocolatos-0
Guguluf ciocolatos-1
Guguluf ciocolatos-2
Guguluf ciocolatos-3
Guguluf ciocolatos-4
Guguluf ciocolatos-5
Guguluf ciocolatos-6
Guguluf ciocolatos-7
Guguluf ciocolatos-8
Guguluf ciocolatos-9
Guguluf ciocolatos-10
Guguluf ciocolatos-11
Guguluf ciocolatos-12
Guguluf ciocolatos-13
Guguluf ciocolatos-14
Guguluf ciocolatos-15
Guguluf ciocolatos-16
Guguluf ciocolatos-17
Guguluf ciocolatos-18
Guguluf ciocolatos-19
Guguluf ciocolatos-20

COMENTARII (34)

mirela0911

mirela0911 1

04.05.2015, 15:11

Foarte bine arata!

Aletta

Aletta 1

16.05.2015, 19:18

Trebuie sa fie delicios!

Lau

Lau 1

16.05.2015, 20:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!