Guguluf colorat (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2014 | 4490 vizualizari

 

nu prea sunt adepta colorantilor, dar pentru ca am avut nuca de cocos albstra am facut o exceptie....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri (de la oua mari,de casa)
  • 6 linguri de zahar tos
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura seminte de mac
  • 50 gr.nuca de cocos (colorata am avut eu)
  • 1 lingura rasa cacao pudra
  • 1 plic glazura caramel ( la rece) de la Dr.Oetker
  • bombonele aurii si argintii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf colorat (din albusuri):

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.

In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia obtinuta).

In cel de-al doilea vas, adaugam peste spuma din albusuri si zahar, nuca de cocos colorata+2 linguri de faina, amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul cu mac, presaram un strat fin de cacao pentru a delimita zonele diferit colorate de blat,apoi turnam si stratul colorat.

Dam forma la copt la temperatura moderata,175 grade pana se rumeneste usor guguluful si trece testul scobitorii.

Scoatem guguluful din forma, preparam glazura caramel urmand instructiunile de pe plic,apoi imbracam guguluful in tinuta de sarbatoare, avand grija ca la final sa-l gatim frumos si cu bombonele aurii si argintii...

Lasam cca 30 minute sa se intareasca glazura, apoi feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf colorat (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri, cu dulceata de mure