Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 2072 vizualizari

 

Am vrut sa fac un aluat de placinta cu branza, dar in final am facut acest guguluf care poate fi mancat fie ca aperitiv langa niste rosii si ceapa rosie, fie la mic dejun langa un pahar cu iaurt.
Este bun atat cald cat si rece!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cartofi medii
  • 1 galbenus
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 750 gr faina

Pentru umplutura:

  • 150 gr urda
  • 100 gr branza sarata
  • 1 ou + 1 albus
  • marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza:

Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure.

Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti.

Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut, o mana de faina si omogenizam.

Lasam maiaua astfel formata, la crescut cateva minute pana se racesc putin cartofii, apoi amestecam cele doua compozitii.

Adaugam o parte din ulei, restul de lapte caldut si incepem sa incorporam faina.

Iese un aluat mai moale decat cel de paine si va fi lipicios, dar ne ungem mainile cu ulei cand framantam si de asemeni vom unge si masa de lucru.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam urda cu branza sarata data pe razatoare, mararul tocat marunt si oul intreg plus albusul ramas de la aluat.

Cand aluatul a crescut suficient il intindem intr-o foaie pe masa unsa, intindem branza peste el, il rulam si il asezam in forma de guguluf tapetata cu ulei.

Coacem guguluful pentru 40 de minute la 180 de grade.

Este foarte bun si de efect!

 

TIPS-URI

1

Daca iese aluat mai mult decat este necesar in forma de guguluf, se poate prepara si in forme de briose, sau minitarte.

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-0
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-1
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-2
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-3
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-4
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-5
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-6
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-7
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-8
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza-9

COMENTARII (25)

 merisor

merisor 1

28.12.2013, 22:19

Laura )) muah!

Anett

Anett 1

29.12.2013, 09:41

mamaieelena

mamaieelena 1

29.12.2013, 12:50

mmm ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!