Guguluf cu banane

de merisor in Prajituri, 31 Iul 2014 | 1676 vizualizari

 

Tot aruncam bananele care se innegresc, pentru ca nu le mai mananca nimeni, pana cand am vazut ca multi folosesc aceste banane la diverse preparate dulci.
Asa ca am incercat si eu sa le includ in acest guguluf.
Imi era teama ca se vor innegri, de aceea nu am folosit pana acum.
Intr-adevar au dat o culoare inchisa gugulufului, dar a iesit tare aromat si s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane bine coapte
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 15 gr unt pentru uns forma
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.

Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.

Amestecam cele doua compozitii, punand albusurile peste compozitia de banane si mixand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o forma de guguluf cu unt din belsug, punem compozitia in ea si o dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere rasturnam guguluful pe un platou si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar si il portionam.

Eu nu am mai adaugat alte esente, pentru ca am vrut sa se simta aroma bananelor, dar se pot adauga dupa preferintele fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu banane 335090
retete culinare - Guguluf cu banane 335091
retete culinare - Guguluf cu banane 335092
retete culinare - Guguluf cu banane 335093
retete culinare - Guguluf cu banane 335094

COMENTARII (25)

ianculubita 1

01.08.2014, 09:00

Deserturile cu banane,ies cele mai gustoase si pufoase(parerea mea)

MOKUSKA 1

01.08.2014, 15:30

mie nu imi plac bananele si pepenele rosu, dar praji asta arata grozav

Panacris 1

13.08.2014, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59