Guguluf cu banane

de Merisor in Prajituri, 31 Iul 2014 | 5276 vizualizari

 

Tot aruncam bananele care se innegresc, pentru ca nu le mai mananca nimeni, pana cand am vazut ca multi folosesc aceste banane la diverse preparate dulci.
Asa ca am incercat si eu sa le includ in acest guguluf.
Imi era teama ca se vor innegri, de aceea nu am folosit pana acum.
Intr-adevar au dat o culoare inchisa gugulufului, dar a iesit tare aromat si s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane bine coapte
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 15 gr unt pentru uns forma
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.

Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.

Amestecam cele doua compozitii, punand albusurile peste compozitia de banane si mixand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o forma de guguluf cu unt din belsug, punem compozitia in ea si o dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere rasturnam guguluful pe un platou si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar si il portionam.

Eu nu am mai adaugat alte esente, pentru ca am vrut sa se simta aroma bananelor, dar se pot adauga dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MOKUSKA 1

01.08.2014, 15:30

mie nu imi plac bananele si pepenele rosu, dar praji asta arata grozav

Panacris 1

13.08.2014, 19:16

kytz 1

31.12.2016, 14:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec (paine) cu banane si ciocolata