Guguluf cu banane

de lia maria in Prajituri, 5 Iul 2010 | 2341 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, ma-m inspirit din cartea, Secretul succesului- editura Corint: paine cu banana si nuci dar cu mai multe modificari, rezultatand o delicioasa prajitura…

 

INGREDIENTE

  • 100g  unt
  • 250g zahar
  • 280g banana bine coapte
  • 3 oua
  • 125ml sana
  • 315g faina
  • 1 praf de copt
  • 2  lingurite sirop de ghimbir
  • 100g sambure de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem  nuca, in bucati maricele. Batem putin oule.

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile.

Frecam untul cu zaharul, cam 1’, adaugam bananele si ouale, siropul si sana, amestecand pana la omogenizare. Adaugam ingredientele uscate la compozitia de banana si amestecam usor cu paleta, atat cat sa se incorporeze.

Se toarna aluatul in forma si se coace cam 55-60’. Se lasa cam 5-10’ sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe un platou.

Se serveste simplu sau cu diferite glazuri dupa preferinta.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

banane

2

nuci

3

sirop de ghimbir

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu banane-0
Guguluf cu banane-1
Guguluf cu banane-2
Guguluf cu banane-3
Guguluf cu banane-4
Guguluf cu banane-5
Guguluf cu banane-6
Guguluf cu banane-7

COMENTARII (15)

ela

ela 1

06.07.2010, 17:24

ce bunatate...

nadina73

nadina73 1

07.07.2010, 00:32

e la favo trebuie incercata arata tare bine,nota 10

epurasha2bb

epurasha2bb 1

27.07.2010, 19:31

excelent, 5 furculite!am papat si eu si e foarte aromata si miroase Dumnezeiesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!