Guguluf cu banane si cafea

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Feb 2010 | 3287 vizualizari

 

Este o combinatie de banana bread cu prajitura cu cafea si cu un pic din ''epurasha'':)fiindca e pufos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina,
  • 3 linguri cafea,
  • 15 linguri de zahar,
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare,
  • 2 oua,
  • 100 g unt moale,
  • 2 fiole esenta de vanilie,
  •  2 banane pasate,
  • 1 ciocolata alba,
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Otker,
  •  cirese de cocktail pt.decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane si cafea:

Se amesteca faina cu cafeaua, zaharul si praful de copt.

Separat se amesteca bananele pasate cu blenderul de mana, esenta de vanilie, untul moale si ouale care se bat separat, albusurile spuma tare si galbenusurile separat.Apoi se incorporeaza cu grija si amestecul de faina cu cafea.La sfarsit se adauga si 1/2 ciocolata alba data pe razatoarea mica.

Se toarna amestecul in forma de guguluf unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincins.Se lasa la foc mediu cam 40 de minute.Apoi se scoate si se rastoarna forma.Se lasa sa se raceasca.Apoi se prepara glazura de ciocolata si se toarna deasupra gugulufului.

Apoi se mai decoreaza cu ciocolata alba topita si cu cirese de cocktail.Apoi in mijloc asezam o portocala si cateva cirese.

Gata! este pufos si foarte aromat.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu banane si cafea-0
Guguluf cu banane si cafea-1
Guguluf cu banane si cafea-2
Guguluf cu banane si cafea-3
Guguluf cu banane si cafea-4

COMENTARII (13)

ela

ela 1

21.02.2010, 01:41

ce bun o fi

epurasha2bb

epurasha2bb 1

21.02.2010, 17:57

Multumesc Teo pentru bun venit!
Ela nu ai decat sa incerci odata sa faci, s eface usor si e foarte aromat! e perfect de servit pentru musafiri cu o cafeluta sau chiar rece dimineata inainte de servici.

epurasha2bb

epurasha2bb 1

21.04.2010, 11:27

am ales sa fac blatul la tort ca la reteta asta dar fara cafea ca e pt.pici.Sa vedem ce iese, de mirosit miroase divin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!