Guguluf cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 19 Feb 2010 | 2032 vizualizari

 

sursa de inspiratie Cuina Banateana

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • zahar vanilat
  • 3, 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr ciocolata
  • nuca macinata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.

Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.



Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.



Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.

Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.


Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu ciocolata 18074
retete culinare - Guguluf cu ciocolata 18075

COMENTARII (13)

dicarmencitta1957 1

19.02.2010, 20:47

Frumos prezentat.Felicitari.

ionela2682 1

18.03.2010, 11:36

waw cum arata ! 5* pt reteta!

elena1988 1

10.03.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54