Guguluf cu dulceață de dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2013 | 1087 vizualizari

 

Ei a venit și rândul desertului cu dovleac;) Anul trecut am preparat dulceața de dovleac;) Cum nu prea a avut succes, a trebuit să o ”ascund” într-un guguluf ;) Dar tot m-au prins Zmeii mici!

 

INGREDIENTE

  • ouă 5 bucăți,
  • zahăr 15 linguri,
  • ulei de rapiță 15 linguri,
  • lapte 15 linguri,
  • un praf de sare,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • zeamă de lămăie cca. 2 linguri,
  • migdale juliien cca. 50 g,
  • făină cât cuprinde ca să iasă un aluat mai grosuț decât cel de chec cca. 25 de linguri cu vârf,
  • scorțișoară 1 linguriță,
  • dulceată de dovleac a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) 1 borcan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu dulceață de dovleac:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina cernută, împreună cu praful de copt se adaugă ușor la amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Aluatul obținut se toarnă în forma de guguluf. Dulceața ( http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) se răstorană peste guguluf și se amestecă ușor, apoi se presară migdalele și praful de scorțioșoară. Se mai amestecă un pic ca să se înglobeze ingredientele apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii se scoatre, se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat din belșug. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu dulceață de dovleac-0
Guguluf cu dulceață de dovleac-1
Guguluf cu dulceață de dovleac-2
Guguluf cu dulceață de dovleac-3
Guguluf cu dulceață de dovleac-4
Guguluf cu dulceață de dovleac-5
Guguluf cu dulceață de dovleac-6
Guguluf cu dulceață de dovleac-7
Guguluf cu dulceață de dovleac-8
Guguluf cu dulceață de dovleac-9
Guguluf cu dulceață de dovleac-10
Guguluf cu dulceață de dovleac-11
Guguluf cu dulceață de dovleac-12

COMENTARII (20)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:19

Superb!

_Alina_

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:53

tanyapatap

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!