Guguluf cu fistic si portocale

de Panacris in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 472 vizualizari

 

Am adus și un desert fisticos, nu așa de impozant și dificil, ci unul ce poate fi preparat și de începătorii în bucătărie.


Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare aromată ;) Spor, răbdare și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Unt 250 g,
  • Zahăr 180 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Coajă rasă de la o portocală,
  • Zeamă de la o portocală,
  • Lichior de cocos 2 linguri,
  • făină albă 200 g,
  • amidon 50 g,
  • fistic crud mărunțit 100 g,
  • făină de migdale (migdale necojite și măcinate fin) 100 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic.
  • Pentru glazură:
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Zeamă de lămâie 3-4 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fistic si portocale:

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de portocală, lichiorul de cocos și coaja de portocală rasă, amestecându-se până ce se înglobează.  Făina se amestecă cu fisticul mărunțit, făina de migdale (migdale necojite și măcinate fin), amidonul și praful de copt, apoi se adaugă cremei de gălbenușuri, amestecându-se ușor căt să se înglobeze cele două mase. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține  o spumă pufoasă. Spuma de ou se adaugă, în aluatul de gălbenușuri și făină, amestecându-se ușor cu lingura cât să se obținp un aluat pufos. Într-o formă termorezistentă de guguluf se toarnă aluatul, ce apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 55 de minute la foc mediu, cca. 175 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic. Între timp se amestecă pentru glazură, zahărul pudră și zeama de lămâie, până se obține o glazură fină. Se toarnă galzura peste prăjitura călduță, apoi se ornează cu fistic crud mărunțit. Spor și poftă bună! P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare ;) 

 

TIPS-URI

1

glazura de lamaie se poate inlocui cu galzura ciocolata alba.

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu fistic si portocale-0
Guguluf cu fistic si portocale-1
Guguluf cu fistic si portocale-2
Guguluf cu fistic si portocale-3
Guguluf cu fistic si portocale-4
Guguluf cu fistic si portocale-5
Guguluf cu fistic si portocale-6
Guguluf cu fistic si portocale-7
Guguluf cu fistic si portocale-8
Guguluf cu fistic si portocale-9
Guguluf cu fistic si portocale-10
Guguluf cu fistic si portocale-11
Guguluf cu fistic si portocale-12
Guguluf cu fistic si portocale-13
Guguluf cu fistic si portocale-14
Guguluf cu fistic si portocale-15
Guguluf cu fistic si portocale-16
Guguluf cu fistic si portocale-17
Guguluf cu fistic si portocale-18
Guguluf cu fistic si portocale-19
Guguluf cu fistic si portocale-20
Guguluf cu fistic si portocale-21
Guguluf cu fistic si portocale-22

COMENTARII (29)

Rocsi

Rocsi 1

01.04.2016, 20:53

Vreau o bucatica oricat ar fi de mica

mihaelar63

mihaelar63 1

03.04.2016, 21:58

Eu impart bucatica cu Rocsi . Imi place fistcosul

Camelya

Camelya 1

04.04.2016, 15:20

Wooow, ce frumusete delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!