Guguluf cu frisca si pere

de La Ancuta in Prajituri, 20 Noi 2013 | 3120 vizualizari

 

La mine cafeaua de dimineata merge cel mai bine impreuna cu o felie de chec sau un fursec. Este cel mai frumos mod de a incepe o zi. Cand checul este unul aromat, pufos si cu o consistenta usor umeda, atunci inceputul zilei este perfect. Exact asa este si in cazul acestui guguluf , iar daca nu ma credeti, va trebui sa-l incercati :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 370 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • 1 para mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frisca si pere:

Mixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Amestecam faina cu praful de copt. Separat mixam bine frisca.
In compozitie adaugam alternand cateva linguri de faina, apoi frisca iar apoi spuma de albus. Amestecam usor dupa fiecare, pana se omogenizeaza. Procedam la fel pana cand incorporam toate ingedientele.

Din compozitie luam o treime in care vom adauga ciocolata topita. Amestecam pana cand se incorporeaza.
In restul compozitiei adaugam para taiata cubulete.

Pentru copt am folosit o tava de silicon, care nu a trebuit unsa.

Turnam jumatate din compozitia cu pere in tava apoi cea cu ciocolata iar la final cealalta jumatate din compozitia cu pere. Amestecam usor cu varful unui cutit.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet apoi o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frisca si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

21.11.2013, 09:48

ce frumos si bun este

La Ancuta 1

21.11.2013, 12:22

multumesc Lau

MIUTA 1

21.11.2013, 20:25

Arata super,super bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu afine si sos de zmeura