Guguluf cu frisca si pere

de La Ancuta in Prajituri, 20 Noi 2013 | 1170 vizualizari

 

La mine cafeaua de dimineata merge cel mai bine impreuna cu o felie de chec sau un fursec. Este cel mai frumos mod de a incepe o zi. Cand checul este unul aromat, pufos si cu o consistenta usor umeda, atunci inceputul zilei este perfect. Exact asa este si in cazul acestui guguluf , iar daca nu ma credeti, va trebui sa-l incercati :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 370 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • 1 para mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frisca si pere:

Mixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Amestecam faina cu praful de copt. Separat mixam bine frisca.
In compozitie adaugam alternand cateva linguri de faina, apoi frisca iar apoi spuma de albus. Amestecam usor dupa fiecare, pana se omogenizeaza. Procedam la fel pana cand incorporam toate ingedientele.

Din compozitie luam o treime in care vom adauga ciocolata topita. Amestecam pana cand se incorporeaza.
In restul compozitiei adaugam para taiata cubulete.

Pentru copt am folosit o tava de silicon, care nu a trebuit unsa.

Turnam jumatate din compozitia cu pere in tava apoi cea cu ciocolata iar la final cealalta jumatate din compozitia cu pere. Amestecam usor cu varful unui cutit.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet apoi o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu frisca si pere-0
Guguluf cu frisca si pere-1
Guguluf cu frisca si pere-2
Guguluf cu frisca si pere-3

COMENTARII (25)

Lau

Lau 1

21.11.2013, 09:48

ce frumos si bun este

La Ancuta

La Ancuta 1

21.11.2013, 12:22

multumesc Lau

MIUTA

MIUTA 1

21.11.2013, 20:25

Arata super,super bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!