Guguluf cu fructe

de laura_n in Prajituri, 2 Noi 2013 | 783 vizualizari

 

Am vrut sa fac un chec aromat, insa Teo a ramas setat pe Gugu. si atunci...Gugu am facut.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 130 gr zahar brut
  • 100 gr piure fructe (caise, mango, banana)
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 1 lgta praf copt
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • 1 lgta faina
  • o mana merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe:

Pornim cuptorul.

Pregatim piureul de fructe. Eu am folosit cateva caise deshidratate, jumatate fruct mango si jumatate banana. Le-am pus intr-un vas inalt de plastic si le-am blenduit cu 3 linguri apa.

Intr-un vas, punem untul moale si zaharul. Mixam foarte bine cateva minute, apoi adaugam pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare ou. Adaugam faina cu praful de copt. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam piureul de fructe. Il incorporam si pe acesta si punem o mana de merisoare. Amestecam un pic, cu o lingura , cat sa imprastiem merisoarele si turnam compozitia intr-o forma de copt pregatita.

Dam la cuptorul preincins, cam 50- 60 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, il scoatem pe un gratar, la racit.

Intr-un ibric, punem cateva linguri dulceata zmeura si o cana apa, amestecam un pic si punem la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, strecuram sosul. Spalam un pic ibricul, punem o lingurita faina, adaugam sosul de zmeura, amestecand usor cat sa nu se formeze cocoloase si mai punem un pic pe foc. Dupa ce s-a ingrosat sosul, dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Guguluful il glazuram cu sos de zmeura si il portionam. 

 

Este excelent!

 

 

 

TIPS-URI

1

am folosit o lingurita de faina la sosul de zmeura, intrucat nu am avut amidon.

2

ingredientele costa aproximativ 12-13 lei.

3

compozitia este mult mai buna cand folosim si lapte.

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu fructe-0
Guguluf cu fructe-1
Guguluf cu fructe-2
Guguluf cu fructe-3
Guguluf cu fructe-4
Guguluf cu fructe-5
Guguluf cu fructe-6

COMENTARII (29)

anca_rm 1

04.11.2013, 15:25

Vai cum arata

simona72 1

05.11.2013, 13:45

Ce bunaciune am ratat!!

laura_n 1

05.11.2013, 15:14

Oana, Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04