Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.
Galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, scortisoara,adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.
Incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri. La final adaugam fructele confate si amestecam usor cu o lingura de lemn sa nu se lases compozitia.
Turnam compozitia obtinuta in forma de guguluf unsa cu ulei, introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.
Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.
Scoatem guguluful din forma rasturnandu-l pe un platou.
Preparam glazura astfel: topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in cateva linguri frisca lichida (5-6).
Ungem intreaga suprafata a gugulufului cu glazura obtinuta, ajutandu-ne de o pensula din silicon.
Presaram bombonele colorate si lasam cateva ore sa se intareasca glazura, apoi feliem si serbim.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult