Guguluf cu lamâie şi afine

de diaconta in Prajituri, 28 Apr 2012 | 2578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 4 oua
  • Esenta de vanilie
  • O lingura de mac
  • 2 linguri de cacao
  • Sare
  • ½ plic praf de copt
  • Coaja de lamaie (optional)
  • afine
  • Unt pentru uns forma

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 200 gr zahar
  • Zeama de la doua lamâi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamâie şi afine:

Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional.

Luam separat 3 linguri de compozitie.

In compozitia ramasa punem o lingura de mac si  afinele si amestecam usor.

 Cacaua o amestecam cu o lingura de apa calduta si apoi cu compozitia pastrata.

Punem compozitia cu mac in forma de guguluf pe care am tapetat-o cu unt si faina.

Mai presaram cateva afine,apoi punem compozitia cu cacao.Cu ajutorul unei furculite,amestecam putin cele doua compozitii.

Punem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.Verificam cu o scobitoare(eu am folosit un betisor pentru frigarui,forma fiind destul de adanca) cand este copt.Scobitoarea trebuie sa iasa curata atunci cand este gata.

Intre timp preparam siropul.Fierbem toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.

Scoatem checul din cuptor ,il intepam cu o furculita,eu m-am folosit de acelasi betisor de frigarui.Apoi turnam siropul cat inca este fierbinte.Lasam putin pana cand siropul va fi absorbit complet,apoi rasturnam pe un platou.

Pudram cu zahar sau punem o glazura.

 

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu lamâie şi afine 160386
retete culinare - Guguluf cu lamâie şi afine 160387
retete culinare - Guguluf cu lamâie şi afine 160389
retete culinare - Guguluf cu lamâie şi afine 160390
retete culinare - Guguluf cu lamâie şi afine 160392

COMENTARII (48)

diaconta 1

03.05.2012, 16:46

Ionela fii serioasa,la ce guguluf faci tu,asta-i fix-pix
da' a fost bun tare
mai ca prinsese rugina forma

ionela2682 1

03.05.2012, 16:49

Am si uitat de cand nu am mai preparat unul.. formele mele zac in camara!!!! imi clatesc ochii la bunatatile voastre momentan!!!

Alinutza80 1

04.05.2012, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55