Guguluf cu lamaie si mac

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 1493 vizualizari

 

Pentru ca mi-era dor de aroma de lamaie indulcita de un chec pufos, de punctulete negre in blat galben si de forma de guguluf! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lamaie
  • 1 lg mac
  • Bilute de mac:
  • 50 gr mac
  • 2-3 lg lapte
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 lg ulei
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie si mac:

Aluat:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C.

Bilutele de mac:

Macinam macul, apoi il fierbem cu restul ingredientelor pana ce scade lichidul.

Glazura:

Topim ciocolata cu uleiul pe baie de aburi, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam frumos peste guguluf. Decoram cu feliile de migdale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159059
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159060
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159061
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159062
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159063
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159064
retete culinare - Guguluf cu lamaie si mac 159065

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

20.04.2012, 18:58

jolygina 1

21.04.2012, 11:28

bun

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:40

placeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D