Guguluf cu lamaie si mac

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 3211 vizualizari

 

Pentru ca mi-era dor de aroma de lamaie indulcita de un chec pufos, de punctulete negre in blat galben si de forma de guguluf! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lamaie
  • 1 lg mac
  • Bilute de mac:
  • 50 gr mac
  • 2-3 lg lapte
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 lg ulei
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie si mac:

Aluat:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C.

Bilutele de mac:

Macinam macul, apoi il fierbem cu restul ingredientelor pana ce scade lichidul.

Glazura:

Topim ciocolata cu uleiul pe baie de aburi, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam frumos peste guguluf. Decoram cu feliile de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada