Guguluf cu mac si lamaie

de Sim0na in Dulciuri, 26 Mar 2013 | 4766 vizualizari

 

Sursa: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2009/05/guguluf-cu-mac-si-lamaie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 125 g margarina
  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri tuica
  • 40 g mac
  • 125 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mac si lamaie:

Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat faina si praful de copt. Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din compozitii am pus coaja de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie, iar in cealalta am pus macul si 2 linguri de tuica. Am omogenizat ambele compozitii. Forma de guguluf am uns-o cu ulei, apoi am adaugat din fiecare compozitie cate o lingura, alternand cele doua. La final am uniformizat si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cat guguluful a stat la cuptor, am pregatit siropul, amestecand zeama de lamaie cu zaharul pudra, iar cand guguluful s-a racit complet, am turnat sucul deasupra.

 Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

27.03.2013, 15:46

Laurici ) facem schimb.. tu dai o zebra d-aia si eu trimit gugluful

diana_k 1

27.03.2013, 16:19

diaconta 1

27.03.2013, 21:17

asta-i pe gustul meu

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu suc de portocale