Guguluf cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 18 Sep 2013 | 4878 vizualizari

 

m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua+ 1 galbenus (albusul il folosim la glazura)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 220 gr.faina
  • 180 gr zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 gr. mac
  • coaja de la 1 lamaie
  • Glazura alba de lamaie:
  • 1 albus
  • 200 gr zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru decor:
  • inimioare albe si roz
  • zahar colorat (roz)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma.

Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie.

Incorporam in acest amestec spuma de albusuri si faina, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus sa ramana aluatul aerat.

Turnam compozitia in forma de guguluf (unsa cu putin ulei), dam forma la copt in cuptorul preincalzit,la temperatura moderata timp de 40-50 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem forma din cuptor, scoatem guguluful din forma si asa fierbinte cum e, il ungem cu glazura alba de lamaie (folosim pentru asta o pensula din silicon).

Glazura de lamaie se prepara dupa cum urmeaza:

Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa

Dupa ce am imbracat guguluful in straie albe, il decoram cu inimioare roz si zahar. Tot roz... :x ...

Daca dorim sa servim in timp scurt, lasam guguluful in cuptorul cald (de la coptul blatului dar trebuie sa ne asiguram ca am oprit focul!), astfel glazura se va intari destul de repede..... la mine a fost nevoie de cca 15 minute.

Daca avem rabdare, glazura se va intari peste noapte. Portionam si servim.

:) Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si mac